NoboNet Informatikai Kft.

E-mail: info@nobonet.hu
Cégjegyzékszám: Cg.13-09-141700
Adószám: 23008102-2-13
Képviselő: Baumann Zoltán ügyvezető
Céget bejegyző szerv: Fővárosi
Törvényszék Cégbírósága
 
Copyright 2013 © NoboNet Kft.

Gyorsabb weboldal és webáruház betöltés a mobileszközökön

2015-10-08 13:00:00

mobilbarat_weboldal_webaruhaz_nobonet.jpgSok időt vesz igénybe, hogy mobiltelefonodon vagy tableteden betöltődjön az oldal, amit olvasni szeretnél? 
Az okostelefonok és egyéb mobileszközök elterjedésével hatalmas mértékben ugrott meg az elért információk száma. Világszerte hatalmas mennyiségű hírt olvasnak el az emberek mobileszközeiken.

Ragaszkodjunk régi logónkhoz vagy merjünk változtatni?

2015-10-02 10:00:00

logo_tortenet_google_2015.09_nobonet.hu.jpg2015.szeptember: a GOOGLE ismét új logóval rukkolt elő. De vajon hányadik módosított változat ez a kezdetek óta?
Ennek kapcsán készítettük el bejegyzésünket, miszerint a logó mennyire lényeges eleme a cégek arculatának. Gyakran szembesülünk azzal, hogy ügyfeleink ragaszkodnak a kezdetekkor megálmodott és megalkotott logójukhoz mondván, hogy "már 20 éve ez a logónk, mindenki ez alapján azonosít be minket". Elsősorban nekik szánjuk az alábbi összefoglalónkat, miszerint a világmárkák is - fennállásuk óta - mennyi és milyen logó változtatásokat "éltek túl" úgy, hogy nem szűntünk meg felismerni őket. Merjenek változtatni!

Internet Explorer helyett itt az EDGE

2015-09-25 13:02:50

microsoft_edge_uj_funkciok_nobonet.hu.jpgA Microsoft új böngészője már a windows 10 alapértelmezett böngészője. Közzétett tesztek alapján az elődjénél sokkal gyorsabb és tervezői igyekeztek a versenytársak által sikerrel használt aproságokat is átvenni. Így kaphatunk egy könnyen használható eszközt. A legjobb, hogyg szinte minden készülékcsaláddal kompatibilis. Talán sikerült megalkotni az optimális böngészőt?

Névjegykártya - tudnivalók

2015-05-20 09:00:00

nevjegykartya_1764_nobonet.jpgTudta, hogy a névjegykártya történelme több évezreddel ezelőtti Kínáig visszavezethető? Gondolta volna, hogy már akkor is a név, a titulus, a rang és a cím feltüntetése volt az alapvető funkciója?

Szinte hihetetlen, a ma is használatos formában 1796-ban jelent meg a névjegykártya.

A 17. században még látogatókártyának emlegetett névjegykártya ma már az üzleti élet egyik legfontosabb eleme. Méretei meghatározottak, használatukra  protokolláris szabályok vonatkoznak. Üzleti arculat kialakítása során a logó -és honlaparculat mellett a névjegykártya kinézetének is vezető szerepe van. Üzleti partnereink a névjegykártya átadását követően szerezik rólunk első benyomásukat. 

Hogyan védekezzünk a számítógépes vírusok ellen?

2015-05-14 15:58:20

virusvedelem1_nobonet.jpgBármennyire hihetetlen, nem az influenzáról lesz szó mai bejegyzésünkben. Bár az emberi vírusok elleni védekezés is szükséges, sőt talán mindenki meg is teszi a tőle elvárhatót, annak érdekében, hogy megvédje szervezetét a káros kórokozók ellen. 

De mi van a számítógépeink védelmével? Vajon mindent megteszünk azért, hogy ne támadják meg gépeinket a manapság egyre agresszívebb számítógépes vírusok?! Nagyon fontos információkat osztunk meg most Önökkel!

Cseréld le régi jelszavaidat!

2015-05-05 08:17:00

felkialtojel_nobonet.pngMilyen gyakran változtatod a jelszavadat? Biztos vagy benne, hogy biztonságos, amit választottál? Tudod azt, hogy milyen gyakran javasolt a jelszómódosítás és hogy milyen erősségű jelszót érdemes használni? FONTOS felhívni a figyelmet a biztonságos jelszóhasználatra!

Néhány tényező, amit a jobb helyezés érdekében figyelembe kell venni 2015-ben!

2015-04-28 20:58:33

seo_nobonet.jpgA SEO (Search Engine Optimization) - keresőoptimalizáló trendek az elmúlt időkben drasztikusan megváltoztak. Minden szakértő számára, akik eddig garantálták az eredményességet most teljesen új területtel találják szemben magukat. Új trükköket és új tippeket kell elsajátítaniuk ahhoz, hogy a keresőoptimalizálás helyes útjára ismát rátaláljanak!!

Törvényes WEBOLDAL/WERBÁRUHÁZ, avagy milyen adatokat kötelező feltüntetnünk?!

2015-04-22 08:00:00

torvenyes_weboldal_nobonet.jpg

A felügyeleti szervek ma már kiemelt figyelmet szentelnek a webáruházak tájékoztatási kötelezettségeinek ellenőrzésére, próba vásárlások elvégzésére.

Általános tapasztalat, hogy a honlap vagy webáruház tulajdonosok legkevésbé sem rendelkeznek elegendő információval arról, hogy milyen törvényi előírások szabályozzák jelen pillanatban Magyarországon egy webáruház működtetését vagy hogy egy egyszerű honlap tulajdonosának is eleget kell tenni bizonyos rendelkezéseknek. Többségében az ismeretek hiánya miatt kerülhetnek kellemetlen helyzetbe - az egyébként a hatóságok által is fokozottan ellenőrzött - internetes felületük nem megfelelő üzemeltetése miatt. 

FORDÍTSON ÖN IS NAGYOBB FIGYELMET HONLAPJA - ELŐÍRÁSOKNAK MEGFELELŐ - TARTALMÁRA!

A törvény nem ismerete nem mentesít a felelősség alól.

Responsive webdesign - RWD, azaz a reszponzív technológia

2015-04-17 20:13:41

reszponziv_nobonet.jpgNapjaink rohamosan terjedő okostelefojainak, táblagépjeinek és a gyors mobil internetnek köszönhetően újabb és újabb technológiák használatára van szükség ahhoz, hogy mobil eszközeinken is megfelelő vizuális élményt nyújtson az interneten szörfölés. 

Tudta, hogy ma a magyarok 45%-a rendelkezik okostelefonnal, vagy böntészésre alkalmas egyéb mobil eszközzel? Pár éven belül valószínűleg a mobil eszközről internetezők száma megsokszorozódni látszik.