NoboNet Informatikai Kft.

E-mail: info@nobonet.hu
Cégjegyzékszám: Cg.13-09-141700
Adószám: 23008102-2-13
Képviselő: Baumann Zoltán ügyvezető
Céget bejegyző szerv: Fővárosi
Törvényszék Cégbírósága
 
Copyright 2013 © NoboNet Kft.

Frontend fejlesztő, PHP programozó - ÁLLÁS!!

2017-02-08 14:53:35

Csapatunkba PHP programozó, Frontend fejlesztő kollégát keresünk!

weboldal_programozo_nobonet.hu.jpgMunkaidő: Teljes/Részmunka
Munkavégzés helye: Budapest, IX. kerület

FŐBB FELADATOK:
Portálok, weboldalak, webáruházak reszponzív oldalak készítése grafikai tervek alapján, azok karbantartása.
Frontend kialakítása és backend programozása.
Adatbázis kezelés és optimalizálás

Figyelem! NE KATTINTS! - Újabb trójai...

2016-11-07 10:00:00

android_trojai_mcafee_weboldalkeszites_nobonet.hu.pngVeszélyes androidos banki trójai vírusra hívtafel a figyelmet a McAfee - Labs! Bár egyenlőre még tőlünk távol szedi csak óvatlan áldozatait, de mint tudjuk, az ilyen rosszundulatú program igen gyorsan terjed...

Amit lehetőleg ne mondj egy grafikusnak - 3.rész

2016-10-24 22:15:10

arculattervezes_grafika_nobonet.hu.jpg„A szöveg még nem készült el teljesen, addig is összedobnál egy vázlatot?”

Fontos! A design-t építjük a tartalomra, nem pedig fordítva! Minden esetben kell lenni már egy terméknek, egy koncepciónak ahhoz, hogy megfelelő munkát tudjunk végezni! Hogy miért van szükség a teljes szövegre? 

bővebben...

Amit lehetőleg ne mondj egy grafikusnak - 2. rész!

2016-10-17 10:57:00

„Elküldtem a logót egy word dokumentumban.” vagy „Elküldtem sms-ben a névjegykártyám képét, azon rajta van a logó.” vagy „Csak szedd le a logót a weboldalunkról, facebook oldalunkról!”adobe_illustrator_logo_tervezes_nobonet.hu.jpg

Több ehhez hasonló válasszal szembesülünk, amikor már meglévő grafikai elemekhez szeretnénk hozzájutni.  Fontos tudnotok, hogy a grafikusok vektor fájl típusú formátumot használnak a logók készítése során. 

Gasztronómia a weboldalakon

2016-10-13 13:35:32

diningtable_kocka logo.pngMinden webfejlesztő nagyon hálás minden egyéni és egyedi ötlet inspirálta megrendelésért. A diningtable.hu asztalfoglaló rendszer megálmodója egy nagyon izgalmas és összetett feladat elé állított bennünket. A megrendelő határozott elképzelései és jópár hónap fejlesztés eredményeképpen készült el a diningtable.hu.

Amit lehetőleg ne mondj egy grafikusnak

2016-10-11 11:51:04

 grafikai_tervezes_webdesign_2_nobonet.hu.jpg„Tudnál nekem sok különböző verziót csinálni? Azt hiszem tudni fogom, hogy mit akarok, ha látom.”

Tudnotok kell, hogy attól még, hogy a grafikus munkája digitális és a számítógép előtt ülve dolgozik, nem jelenti, hogy kevesebb időt és energiát fektet abba, hogy a számodra legmegfelelőbb eredményt produkálja. 

Privát webshop a Facebookon

2016-10-04 10:17:10

facebook_marketplace_webshop_nobonet.hu.jpgÚgy tűnik a Facebook belép a világpiacra… Vagy inkább a Facebook lesz maga a világpiac? 

Bizonyára ti is hallottátok, hogy már egyes országokban elérhető a Facebook új funkciója, a Facebook Marketplace. 

Bővebben...

Magyar a legjobb számítógépes kódfejtő!

2016-09-28 14:42:00

programozas_nobonet.hu.jpgÉvről-évre egyre több terület nemzetközi megmérettetésén jeleskedünk mi magyarok! Több, mint 1.000 IT szakember, mérnök, amatőr-és profi programozó vagy adatszakember vett részt azon a versenyen, amiben a legokosabb számítógépének beszélgetését kellett megfejteni...

  


Az ‘ipari internet’ – vagyis a gépek, személyek és adatok integrált hálózata – alapjaiban változtatja meg az életünket és kétszer annyi értéket állít majd elő, mint a polgári internet. Ezért kiemelten fontos a számunkra, hogy kapcsolatba lépjünk a világ legokosabb, legtehetségesebb szoftvermérnökeivel és adattudósaival, akik a jövőben a digitális rendszerek tervezésével, fejlesztésével és működtetésével foglalkoznak majd, valamint digitális képességekkel láthatják el a vállalatunk által gyártott ipari termékeket és berendezéseket.

Gyorsabb weboldal és webáruház betöltés a mobileszközökön

2015-10-08 13:00:00

mobilbarat_weboldal_webaruhaz_nobonet.jpgSok időt vesz igénybe, hogy mobiltelefonodon vagy tableteden betöltődjön az oldal, amit olvasni szeretnél? 
Az okostelefonok és egyéb mobileszközök elterjedésével hatalmas mértékben ugrott meg az elért információk száma. Világszerte hatalmas mennyiségű hírt olvasnak el az emberek mobileszközeiken.

Ragaszkodjunk régi logónkhoz vagy merjünk változtatni?

2015-10-02 10:00:00

logo_tortenet_google_2015.09_nobonet.hu.jpg2015.szeptember: a GOOGLE ismét új logóval rukkolt elő. De vajon hányadik módosított változat ez a kezdetek óta?
Ennek kapcsán készítettük el bejegyzésünket, miszerint a logó mennyire lényeges eleme a cégek arculatának. Gyakran szembesülünk azzal, hogy ügyfeleink ragaszkodnak a kezdetekkor megálmodott és megalkotott logójukhoz mondván, hogy "már 20 éve ez a logónk, mindenki ez alapján azonosít be minket". Elsősorban nekik szánjuk az alábbi összefoglalónkat, miszerint a világmárkák is - fennállásuk óta - mennyi és milyen logó változtatásokat "éltek túl" úgy, hogy nem szűntünk meg felismerni őket. Merjenek változtatni!

Internet Explorer helyett itt az EDGE

2015-09-25 13:02:50

microsoft_edge_uj_funkciok_nobonet.hu.jpgA Microsoft új böngészője már a windows 10 alapértelmezett böngészője. Közzétett tesztek alapján az elődjénél sokkal gyorsabb és tervezői igyekeztek a versenytársak által sikerrel használt aproságokat is átvenni. Így kaphatunk egy könnyen használható eszközt. A legjobb, hogyg szinte minden készülékcsaláddal kompatibilis. Talán sikerült megalkotni az optimális böngészőt?

Névjegykártya - tudnivalók

2015-05-20 09:00:00

nevjegykartya_1764_nobonet.jpgTudta, hogy a névjegykártya történelme több évezreddel ezelőtti Kínáig visszavezethető? Gondolta volna, hogy már akkor is a név, a titulus, a rang és a cím feltüntetése volt az alapvető funkciója?

Szinte hihetetlen, a ma is használatos formában 1796-ban jelent meg a névjegykártya.

A 17. században még látogatókártyának emlegetett névjegykártya ma már az üzleti élet egyik legfontosabb eleme. Méretei meghatározottak, használatukra  protokolláris szabályok vonatkoznak. Üzleti arculat kialakítása során a logó -és honlaparculat mellett a névjegykártya kinézetének is vezető szerepe van. Üzleti partnereink a névjegykártya átadását követően szerezik rólunk első benyomásukat. 

Hogyan védekezzünk a számítógépes vírusok ellen?

2015-05-14 15:58:20

virusvedelem1_nobonet.jpgBármennyire hihetetlen, nem az influenzáról lesz szó mai bejegyzésünkben. Bár az emberi vírusok elleni védekezés is szükséges, sőt talán mindenki meg is teszi a tőle elvárhatót, annak érdekében, hogy megvédje szervezetét a káros kórokozók ellen. 

De mi van a számítógépeink védelmével? Vajon mindent megteszünk azért, hogy ne támadják meg gépeinket a manapság egyre agresszívebb számítógépes vírusok?! Nagyon fontos információkat osztunk meg most Önökkel!

Cseréld le régi jelszavaidat!

2015-05-05 08:17:00

felkialtojel_nobonet.pngMilyen gyakran változtatod a jelszavadat? Biztos vagy benne, hogy biztonságos, amit választottál? Tudod azt, hogy milyen gyakran javasolt a jelszómódosítás és hogy milyen erősségű jelszót érdemes használni? FONTOS felhívni a figyelmet a biztonságos jelszóhasználatra!

Néhány tényező, amit a jobb helyezés érdekében figyelembe kell venni 2015-ben!

2015-04-28 20:58:33

seo_nobonet.jpgA SEO (Search Engine Optimization) - keresőoptimalizáló trendek az elmúlt időkben drasztikusan megváltoztak. Minden szakértő számára, akik eddig garantálták az eredményességet most teljesen új területtel találják szemben magukat. Új trükköket és új tippeket kell elsajátítaniuk ahhoz, hogy a keresőoptimalizálás helyes útjára ismát rátaláljanak!!

Törvényes WEBOLDAL/WERBÁRUHÁZ, avagy milyen adatokat kötelező feltüntetnünk?!

2015-04-22 08:00:00

torvenyes_weboldal_nobonet.jpg

A felügyeleti szervek ma már kiemelt figyelmet szentelnek a webáruházak tájékoztatási kötelezettségeinek ellenőrzésére, próba vásárlások elvégzésére.

Általános tapasztalat, hogy a honlap vagy webáruház tulajdonosok legkevésbé sem rendelkeznek elegendő információval arról, hogy milyen törvényi előírások szabályozzák jelen pillanatban Magyarországon egy webáruház működtetését vagy hogy egy egyszerű honlap tulajdonosának is eleget kell tenni bizonyos rendelkezéseknek. Többségében az ismeretek hiánya miatt kerülhetnek kellemetlen helyzetbe - az egyébként a hatóságok által is fokozottan ellenőrzött - internetes felületük nem megfelelő üzemeltetése miatt. 

FORDÍTSON ÖN IS NAGYOBB FIGYELMET HONLAPJA - ELŐÍRÁSOKNAK MEGFELELŐ - TARTALMÁRA!

A törvény nem ismerete nem mentesít a felelősség alól.

Responsive webdesign - RWD, azaz a reszponzív technológia

2015-04-17 20:13:41

reszponziv_nobonet.jpgNapjaink rohamosan terjedő okostelefojainak, táblagépjeinek és a gyors mobil internetnek köszönhetően újabb és újabb technológiák használatára van szükség ahhoz, hogy mobil eszközeinken is megfelelő vizuális élményt nyújtson az interneten szörfölés. 

Tudta, hogy ma a magyarok 45%-a rendelkezik okostelefonnal, vagy böntészésre alkalmas egyéb mobil eszközzel? Pár éven belül valószínűleg a mobil eszközről internetezők száma megsokszorozódni látszik.