NoboNet Informatikai Kft.

E-mail: info@nobonet.hu
Cégjegyzékszám: Cg.13-09-141700
Adószám: 23008102-2-13
Képviselő: Baumann Zoltán ügyvezető
Céget bejegyző szerv: Fővárosi
Törvényszék Cégbírósága
 
Copyright 2013 © NoboNet Kft.

Figyelem! NE KATTINTS! - Újabb trójai...

szelfi_virus_weboldalkeszites_nobonet.hu.jpg

Veszélyes androidos banki trójai vírusra hívtafel a figyelmet a McAfee - Labs! Bár egyenlőre még tőlünk távol szedi csak óvatlan áldozatait, de mint tudjuk, az ilyen rosszundulatú program igen gyorsan terjed...

Egy, már korábban is felbukkant Androidos banki trójai vírus Új változata bukkant fel a jóhiszemű felhasználók piacán. Korábban csupán pénzügyi információkhoz hozzáférő (vagy inkább "információkat kicsikaró") vírus hitelkártyaadatokat és egyéb személyi okmányokhoz igyekszik hozzájutni.

A módszer hihetetlenül pofátlan, egyben könnyen elkerülhető az adatkárosodás, amennyiben elfojtjuk a szelfimániánkat! Ugyanis személyi okmányokkal történő szelfizésre bíztat minket! Bizonyára most sokan azt mondjátok, hogy "áááá én tuti soha nem dőlnék be ilyennek" vagy hogy "csak a hülyék csinálnak személyivel és bankkártyával a kezükben szelfit"... azért csak óvatosan! Addig amíg nem találkozunk ilyennel nem tudhatjuk, hogy biztosan elkerül minket az adatlopás. Általában észre sem vesszük és már kiszolgáltattuk a fontos és személyes adatainkat!

A kártevő általában videokodeknek, lejátszónak vagy pornográk applikációnak álcázza magát, majd egy csomó hozzáférést kérve rátelepszik eszközeinkre és folyamtosan figyeli a felhasználó által megnyitott alkalmazásokat és már le is vadászta az adataidat! Többlépéses megerősítés során minden adatot lehalásznak!

Gyanakodjatok, ha ilyesmit láttok!

android_trojai_mcafee2_weboldalkeszites_nobonet.hu.pngandroid_trojai_mcafee3_weboldalkeszites_nobonet.hu.png

Legyetek óvatosak és vigyázzatok adataitokra!

Bővebben a témában, angol nyelven a McAfee - Labs oldalán olvashattok!

2016-11-07 10:00:00