NoboNet Informatikai Kft.

E-mail: info@nobonet.hu
Cégjegyzékszám: Cg.13-09-141700
Adószám: 23008102-2-13
Képviselő: Baumann Zoltán ügyvezető
Céget bejegyző szerv: Fővárosi
Törvényszék Cégbírósága
 
Copyright 2013 © NoboNet Kft.

Gyorsabb weboldal és webáruház betöltés a mobileszközökön

mobilbarat_weboldal_webaruhaz_nobonet.jpgSok időt vesz igénybe, hogy mobiltelefonodon vagy tableteden betöltődjön az oldal, amit olvasni szeretnél? 
Az okostelefonok és egyéb mobileszközök elterjedésével hatalmas mértékben ugrott meg az elért információk száma. Világszerte hatalmas mennyiségű hírt olvasnak el az emberek mobileszközeiken.

Tekintettel, hogy minden egyes alkalommal, amikor túl sokáig tart egy oldal betöltése, egy olvasót elveszítenek vagy elesnek reklámbevételektől, előfizetésektől. A GOOGLE is reméli, hogy egy új technika bevezetésével javítható okostelefonon a webböngészés és hogy az újságcikkek egy pillanat alatt betöltődjenek és későbbiekben más termékeibe (Google News) is integrálni szeretné.

Az új technológiát már több piacvezető hír és közösségi média oldal is alkalmazza (The New York Times, Guardian, Daily Mail, Twitter, Pinterest) az AMP technológiát (Accelerated Mobile Pages), ami a cikkek azonnali betöltését eredményezi okostelefonokon.

Az AMP megjelenésével remélik, hogy felgyorsult mobil oldalak fogják védeni a szabad -és mindenhol gyors- információáramlást. Az AMP egy nyílt forráskódú projekt, amely mások számára is elérhető. A mobileszközre optimalizált (mobilbarát, responsive) webolalak azonnali betöltését segíti. A kutatás azt mutatja, hogy a weboldal visszafordulási aránya is javulhat.

A technológiáról bővebben itt olvashattok:
https://www.ampproject.org/

2015-10-08 13:00:00