NoboNet Informatikai Kft.

E-mail: info@nobonet.hu
Cégjegyzékszám: Cg.13-09-141700
Adószám: 23008102-2-13
Képviselő: Baumann Zoltán ügyvezető
Céget bejegyző szerv: Fővárosi
Törvényszék Cégbírósága
 
Copyright 2013 © NoboNet Kft.

Hogyan védekezzünk a számítógépes vírusok ellen?

antivirus_nobonet.jpgBármennyire hihetetlen, nem az influenzáról lesz szó mai bejegyzésünkben. Bár az emberi vírusok elleni védekezés is szükséges, sőt talán mindenki meg is teszi a tőle elvárhatót, annak érdekében, hogy megvédje szervezetét a káros kórokozók ellen.
De mi van a számítógépeink védelmével? Vajon mindent megteszünk azért, hogy ne támadják meg gépeinket a manapság egyre agresszívebb számítógépes vírusok?! Nagyon fontos információkat osztunk meg most Önökkel!

Van biztonsági mentés a számítógépen tárolt képekről, családi emlékekről, dokumentumokról??? Ha nincs, akkor MINDENKÉPPEN KÉSZÍTSEN BIZTONSÁGI MENTÉST!

Hogy miért? A 2015-ös év sláger vírusa, egyfajta zsaroló vírus, ami megakadályozza a hozzáférést minden dokumentumhoz, képhez, mappához és utólag NINCS ellenszere! Pontosítanánk! Van ellenszere. Egy teljes formatálással "kiűzhető" (az összes adatunk elvesztése mellett). Majdnem, mint egy igazi "emberrablás". A vírus terjesztői tulajdonképpen váltságdíjat kérnek azért, hogy a program által titkosított fájlokat újra rendelkezésre bocsájtsák. 

Ez a nagyon "kedves" vírus CTB-Locker névre hallgat és igen ragaszkodó, rámenős és mondhatni erőszakos. A már titkosított fájlokat el is felejthetjük (ha persze nem akarunk elég borsos árat fizetni azért, hogy úgymond megmentsük. Itt azért azt is megjegyezném, hogy nincs rá garancia, hogy ha fizetünk, akkor vissza is kapjuk a fájljainkat)

Ha ilyet lát a számítógépén, akkor már késő... lehet elkeseredni és a lehető leggyorsabban áramtalanítani a rendszert valamint leválasztani a számítógéphez csatlakoztatott adathordozókat. (pendrive, külső merev lemez..stb.)

CTBLocker_virus_nobonet.jpg CRYPTOWALL_virus_nobonet.jpg

Ezektől a nevektől igenis TARTANUNK KELL! : CRYPTOLOCKER, CRYPTOWALL, CTB-LOCKER... stb. , ugyanis egy átlag felhasználónak bőven elég ennyi félelemmel szembenéznie, pedig biztosan létezik még számtalan variációja az ilyen és ehhez hasonló barátságos kártevőknek.

KULCSSZÓ: MEGELŐZÉS, RENDSZERES BIZTONSÁGI MENTÉS!! Vagyis:

1.: ISMERETLEN EREDETŰ E-MAIL CSATOLT MELLÉKLETEIT NE NYISSUK MEG (Bármennyire is hajt a kíváncsiság minket!)

2.: HASZNÁLJON VÍRUSKERESŐ PROGRAMOT!

3.: VÉGEZZEN RENDSZERESEN BIZTONSÁGI MENTÉSEKET A FÁJLOKRÓL, KÉPEKRŐL (Lehetőleg ne a számítógép másik partíciójára és ne olyan adathordozóra, ami folyamatosan csatlakoztatva van számítógépéhez!)

És hogy hogy is terjed? Rendelkezésre álló információk alapján levél mellékletként érkezik és levelező rendszerünkből indul "hódító" útjára a számítógépünk minden apró szegletét alaposan bebarangolva.

ANTIVÍRUS PROGRAMOK:

INGYENESEN ELÉRHETŐ PROGRAMOK:

AVAST_antivirus_nobonet.jpgAVG_antivirus_virusvedelem_nobonet.jpgCOMODO_antivirus_nobonet.jpg

FIZETŐS, DE KOMOLY PROGRAMOK:

MCAFEE_antivirus_nobonet.jpgNORTON_antivirus_nobonet.jpgNOD_antivirus_nobonet.jpg

2015-05-14 15:58:20