NoboNet Informatikai Kft.

E-mail: info@nobonet.hu
Cégjegyzékszám: Cg.13-09-141700
Adószám: 23008102-2-13
Képviselő: Baumann Zoltán ügyvezető
Céget bejegyző szerv: Fővárosi
Törvényszék Cégbírósága
 
Copyright 2013 © NoboNet Kft.

Responsive webdesign - RWD, azaz a reszponzív technológia

reszponziv_nobonet.jpgNapjaink rohamosan terjedő okostelefojainak, táblagépjeinek és a gyors mobil internetnek köszönhetően újabb és újabb technológiák használatára van szükség ahhoz, hogy mobil eszközeinken is megfelelő vizuális élményt nyújtson az interneten szörfölés. 

Tudta, hogy ma a magyarok 45%-a rendelkezik okostelefonnal, vagy böntészésre alkalmas egyéb mobil eszközzel? Pár éven belül valószínűleg a mobil eszközről internetezők száma megsokszorozódni látszik.


Mit is jelent a responsive webdesign?

A responsive szó jelentése érzékeny, reagáló. Tulajdonképpen ez a jelentés tükrözi is a működés lényegét. A responsive technikával készített weboldal/webáruház legfőbb ismérve, hogy a különböző eszközökön a képernyő felbontását (méretét) érzékeli, majd megjelenítésében annak megfelelően reagál. Vagyis minden eszközön optimális vizuális élményt nyújt: az optimális betűméretnek köszönhetően könnyű az olvasás, a képek rugalmas méretezése során a kép biztos, hogy nem jelenik meg a megjelenítő felületen kívül.

A responsive fejlesztés lehetővé teszi, hogy a weboldalak mobil eszközön akár teljesen egyedi menüszerkezettel, tartalommal jelenjenek meg.

A technika előnyei:

- GOOGLE támogatás (mobilról indított keresések esetén előny a találati listában való helyezésnél)
- Alkalmazkodó, optimális vizuális élményt nyújt

A fejlődéssel lépést tartva szükség van arra, hogy weboldalaink kompatibilisek legyenek a különböző mobil eszközökkel.A reszponzivitás egy nagyon jó és új technológia, új oldal elkészítése esetén kérje webfejlesztőjénél!

További tájékoztatásra van szüksége? Lépjen velünk KAPCSOLATba!

Az alábbi linkre kattintva ellenőrizheti, hogy jelenlegi weboldala mobilbarát-e!

GOOGLE Mobilbarát teszt

2015-04-17 20:13:41