NoboNet Informatikai Kft.

E-mail: info@nobonet.hu
Cégjegyzékszám: Cg.13-09-141700
Adószám: 23008102-2-13
Képviselő: Baumann Zoltán ügyvezető
Céget bejegyző szerv: Fővárosi
Törvényszék Cégbírósága
 
Copyright 2013 © NoboNet Kft.

White hat - Black hat SEO

A keresőoptimalizálás során alkalmazott technikákat két nagy csoportba oszthatjuk:
1. White Hat technika, amit a keresők 
weboldal-optimalizálás részeként elfogadnak.
2. Black Hat kifejezés a keresők által tiltott technológiákat, technikák összességét foglalja magába.

white_hat_seo.jpgA White Hat SEO kifejezés olyan keresőoptimalizációs stratégiát, technikákat, taktikákat takar, amelyek a fókuszt a humán közönségre helyezi a keresőmotorokkal szemben és amelyek teljes mértékben követik a keresőmotorok szabályait és előírásait. A weboldal optimalizálása során a kersők teljesértékűen elfogadnak és hosszútávon eredményesnek ítélnek.

White Hat SEO technikák közé tartoznak: kulcsszó használat, kulcsszó elemzés, viszontlinkelés, linképítés, tartalmakat az emberek számára fogalmazzák.

black_hat_seo.pngBlack Hat SEO - rövidtávú, ideiglenesen eredményes technikák, technológiák összessége. A keresők, az észlelést követően ideiglenesen, vagy végleg kitilthatják a használót, a weboldalt. 

A tiltott módszer alkalmazása során kizárólag ideiglenes, gyorsan visszaforduló úgynevezett lepattanó látogatókat szerezhetünk, csak látszólag magas számú látogatót eredményez, valójában a látogató pillanatok alatt elhagyja az oldalt. A Black Hat SEO TILTOTT, FÉLREVEZETŐ!

Black Hat SEO technikák: felhasználó számára láthatatlan, de a keresők számára feltérképezhető kulcsszavakat alkalmaznak úgy, hogy azonos vagy közel azonos betű- és háttérszínnel beállított kulcsszavakat írnak. Vagy pedig a képernyőn kívül pozicionált div-be helyeznek ilyen tartalmakat, de a korszerű kereső rendszerek, már ezen próbálkozásokat is figyelik.